DEFINIŢIA DROGURILOR

Drogul este substanţa, licită sau ilicită, al cărui consum (din motive medicale sau din alte motive), determină fenomene de dependenţă şi toleranţă.
*
Dependenţa este un fenomen caracterizat prin nevoia imperioasă sau persistentă de a continua utilizarea drogului, ignorând consecinţele apărute în plan fizic, psihologic şi social, în scopul obţinerii unei stări de bine sau pentru a evita starea de rău generată de intreruperea utilizării substanţei respective.
*
Dependenţa psihică este o stare în care drogul produce un sentiment de satisfacţie psihică, ceea ce presupune administrarea periodică sau continuă a drogului, pentru a provoca plăcerea sau pentru a evita indispoziţia. Poate persista şi la indivizi abstinenţi. Ea este susţinută aproape exclusiv de plăcerea generată de consum.
*
Dependenţa fizică este o stare cauyată de apariţia unor tulburări fizice intense atunci când administrarea drogului este suspendată sau când acţiunea sa este contracarată de un antagonist specific. Ea reprezintă necesitatea organismului, care pentru a-şi conserva echilibrul, are nevoie de a continua folosirea substanţei pentru a evita tulburările care apar la întreruperea consumului.
*
Sevrajul / sindromul de abstinenţă reprezintă un ansamblu de simptome fizice şi psihice, ce apar la întreruperea administrării unei substanţe psihoactive sau la administrarea unei doye insuficiente. De asemenea, sevrajul apare şi prin administrarea unui medicament cu proprietăţi antagoniste.

INFORMAŢIA REPREZINTĂ PUTEREA DE A DECIDE

Informaţia este un factor necesar în adoptarea unor decizii mature, în cunoştinţă de cauză, independente de orice provocare.
Nu poate exista o alegere liberă fără o cunoaştere adecvată şi corectă a subiectului asupra căruia se ia o decizie.
O societate informată şi bine educată în ceea ce priveşte consumul de droguri va fi capabilă să reducă riscurile de dezvoltare a conflictelor sociale precum şi să creeze srategii de rezistenţă pentru contracararea efectelor negative ale consumului.

Heroina.Este un drog tare care produce puternice stari de euforie. Este extrasa prin metode chimice din morfina. Oamenii care folosesc heroina sunt supusi unui mare risc de a deveni dependenti. Vulnerabili la posibilitatea de a consuma heroina sunt persoanele tinere care nu stiu ce urmari poate avea consumul acestui drog. Heroina este un fel de praf (pudra) si uneori este combinata cu diferite substante. Se poate si injecta. Efectele acestui drog sunt dramatice. In primul efectele psihice si faptul ca persoanele dependente vor fi respinse de societate. In al doilea rand consumatorii de heroina vor avea mari probleme cardiovasculare si respiratorii. Alte efecte: constipatie, dereglari sexuale sau endocardita. Poate duce insa si la diminuarea vazului, la pneumonie, la coma si chiar la moarte.
Cocaina.Este un drog destul de puternic care poate duce rapid la dependenta. Se prezinta sub forma de pudra cristalina de culoare alba. Poate fi prizata sau, daca este sub forma lichida se poate injecta. Are un efect rapid asupra organismului, efect ce dureaza pana la 20 de minute. Si de aici incep marile probleme. Dupa terminarea efectului, consumatorul simte din nou nevoia acelei stari euforice si doreste o noua doza. Efectele cocainei: nervozitate, depresie, acte irationale, halucinatii, paranoia, hipertensiune, probleme cardiovasculare, hemoragii cerebrale. Trebuie sa adaugam ca in cele din urma poate duce la moarte. Pentru 15-20 de minute de euforie nu merita sa va distrugeti viata. Nu uitati daca ati consumat odata, puteti deveni dependenti si societatea in care traiti va va respinge ca om.
Ecstasy.Se prezinta sub forma de tablete sau capsule. Drogul produce senzatii placute, senzatii de fericire si armonie. Acestui drog afecteaza in primul rand creierul.
Marihuana.Marihuana este amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semintele si florile uscate ale canepei (Cannabis Sativa) si are aspect de tutun verzui taiat foarte fin. La cei ce utilizeaza multa marihuana, THC-ul poate fi gasit in organism chair dupa saptamani de la incetarea folosirii drogului. Toate tipurile de marihuana au efect halucinogen de intensitate scazuta, perturband functiile creierului .

 

A.I.C.D - Strategia asociatiei pentru intervalul 2014-2017

Strategia A.I.C.D. 2014-2017 are ca obiectiv general conştientizarea şi implicarea întregii populaţii, în special a copiilor şi tinerilor, în programe de prevenire a consumului de droguri, universale, selective şi indicate, în scopul întăririi influenţei factorilor de protecţie şi reducerii influenţei factorilor de risc.

"Cunoaşterea îţi oferă puterea de a face alegeri corecte în viaţă”

Starea de sănătate înseamnă mai mult decât absenţa bolilor şi suferinţelor fizice. Sănătatea este complexă şi cuprinde mai multe dimensiuni: în plan fizic, psihic, social, emoţional, ocupaţional şi spiritual.

Sănătatea fiecăruia dintre noi poate fi afectată dacă utilizăm alcool, tutun sau substanţe interzise prin lege : droguri şi produse etnobotanice. Datorită efectelor nefaste, de multe ori chiar tragice, ale consumului de produse etnobotanice asupra stării de sănătate în toate dimensiunile prezentate mai sus, am considerat necesară înființarea acestei Asociații, pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie asistență de specialitate, astfel încât acestia să poată spune NU consumului de droguri şi produse etnobotanice.

ian 16, 2017

Stire 2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer a...

Citeste mai mult

ian 16, 2017

Stire 1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer a...

Citeste mai mult

ian 16, 2017

Stire 3
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer a...

Citeste mai mult

Back to Top

STYLE SWITCHER

Colors
Boxed Layouts
Topbar Styles
Menu Hover Effect
Dropdown Styles
Footer Styles