OBIECTIVELE ASOCIATIEI

1. Asociatia isi poate infiinta filiale, centre sau birouri de reprezentare in tara sau strainatate respectand statutul si legislatia romana.
2. Sprijinirea institutiilor Statului in derularea proiectelor si programelor prevazute in Strategia Nationala Antidrog, Traficului de Persoane, Anti-HIV/SIDA, Antialcool, Antitutun si Apararea Drepturilor Omului.
3. Finantarea unor actiuni, proiecte si programe desfasurate prin forte proprii sau in parteneriat cu persoane fizice sau juridice, romane sau straine.
4. Colectarea de fonduri prin organizarea de spectacole, baluri de caritate, tombole, editarea de publicatii de specialitate, actiuni de consultanta si consiliere, informare si publicitate, necesare derularii de proiecte si programe specifice obiectivului Asociatiei.
5. Infiinteaza sau sprijina infiintarea de centre speciale private de tip Comunitate terapeutica, Centru de Zi si Centre de Evaluare si Consiliere, in vederea acordarii de servicii de specialitate catre dependentii de drogurii, alcool, tutun ori alte dependente.
6. Organizarea de cursuri speciale de pregatire pentru personal de specialitate in domeniul Antidrog, Anti-HIV/SIDA, Antialcool, Antitutun si Drepturilor Omului.
7. Incheiere de parteneriate cu Institutiile Statului Roman, asociatii sau fundatii, persoane fizice sau juridice din tara sau strainatate care pot sprijini activitatea Asociatiei.
8. Elaborarea de studii juridice si sociale in folosul institutiilor publice si private, privind rezolvarea problematicii cu care se confrunta in materie de Antidrog, Anti-HIV/SIDA, Antialcool, Antitutun si Drepturilor Omului.
9. Promovarea de actiuni si masuri destinate armonizarii legislatiei europene si internationale in materie de Antidrog, Anti-HIV/SIDA, Antialcool, Antitutun si Drepturilor Omului.
10. Participarea la schimbul european de date si informatii privind elaborarea si aplicarea Strategiei Uniunii Europene in materie de stupefiante.
11. Dezvoltarea relatiilor cultural-sportive transfrontaliere si cooperare internationala pentru stoparea consumului de droguri si alte produse toxico-dependente.
12. Consolidarea relatiilor cu organizatii internationale pentru cooperarea impotriva producerii, traficului si consumului de stupefiante.
13. Informarea opiniei publice cu privire la pericolul consumului de droguri la nivel national si international referitor la politici, actiuni si strategii Antidrog, Anti-HIV/SIDA, Antialcool, Antitutun si Drepturilor Omului.

A.I.C.D - Strategia asociatiei pentru intervalul 2014-2017

Strategia A.I.C.D. 2014-2017 are ca obiectiv general conştientizarea şi implicarea întregii populaţii, în special a copiilor şi tinerilor, în programe de prevenire a consumului de droguri, universale, selective şi indicate, în scopul întăririi influenţei factorilor de protecţie şi reducerii influenţei factorilor de risc.

"Cunoaşterea îţi oferă puterea de a face alegeri corecte în viaţă”

Starea de sănătate înseamnă mai mult decât absenţa bolilor şi suferinţelor fizice. Sănătatea este complexă şi cuprinde mai multe dimensiuni: în plan fizic, psihic, social, emoţional, ocupaţional şi spiritual.

Sănătatea fiecăruia dintre noi poate fi afectată dacă utilizăm alcool, tutun sau substanţe interzise prin lege : droguri şi produse etnobotanice. Datorită efectelor nefaste, de multe ori chiar tragice, ale consumului de produse etnobotanice asupra stării de sănătate în toate dimensiunile prezentate mai sus, am considerat necesară înființarea acestei Asociații, pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie asistență de specialitate, astfel încât acestia să poată spune NU consumului de droguri şi produse etnobotanice.

ian 16, 2017

Stire 2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer a...

Citeste mai mult

ian 16, 2017

Stire 1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer a...

Citeste mai mult

ian 16, 2017

Stire 3
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer a...

Citeste mai mult

Back to Top

STYLE SWITCHER

Colors
Boxed Layouts
Topbar Styles
Menu Hover Effect
Dropdown Styles
Footer Styles